Wat is AllCover Coast Swim?

AllCover Coast Swim is zwemmen van Nieuwpoort naar Oostende, of van Oostende naar Nieuwpoort (+/-16 km, met de stroming  mee. De zwemmer krijgt door de stroming zo’n 2 km/u cadeau bovenop de snelheid die hij/zij zelf zwemt. Je kan individueel zwemmen of in relay (per 2, 3 of 4 zwemmers). (AllCover Coast Swim is een organisatie van vzw Ommeweg)

Timing

Het seizoen 2023 is afgesloten en de resultaten kan u hieronder bekijken. Intussen zijn we al druk bezig met de planning voor volgend jaar. Hou onze website in de gaten want we komen met heel wat nieuws!
Wilt u op de hoogte gehouden worden wanneer de inschrijvingen weer open gaan? Meld je aan op onze mailinglijst hier 

De resultaten van het seizoen 2023 kan je hier inkijken

Weervenster

Bij activiteiten op zee wordt wat flexibiliteit gevraagd van de zwemmers aangezien het weer een belangrijke rol speelt en helaas niet echt voorspelbaar is. Verdere afspraken hierrond gebeuren met de zwemmers zelf, we maken de planning steeds in samenspraak met de zwemmers.

INSCHRIJVEN

Deelname relay

Minimum 2 km gezwommen tijdens een open water wedstrijd of minimum 3 km in open water training. Of je kan een finish voorleggen op een halve triatlon (officiële wedstrijd).

Deelname individueel

Minimum 5 km gezwommen tijdens een open water wedstrijd of min 7 km tijdens open water training. Of je kan een finish voorleggen op een volledige triatlon (officiële wedstrijd).

Zonder wetsuit?

Wie wil zwemmen zonder wetsuit moet ook een resultaat (zoals hierboven vermeld) zonder wetsuit kunnen voorleggen (dit kan ook nog in aanloop naar de AllCover Coast Swim) zoniet wordt met wetsuit gezwommen.

Attest

De atleet kan aantonen dat hij/zij in goede gezondheid verkeerd. (gezondheidsattest sportdokter of licentie triathlon/openwater)

Voorbereiding

Deelnemers worden verwacht zich goed voor te bereiden op deze tocht en ook in zee te trainen, er worden een aantal trainingsmomenten in Gent en aan de kust voorzien, data worden nog bekend gemaakt. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor deze trainingen voor verzekering en begeleiding (20euro seizoen 2023), er worden min 8 trainingen voorzien in 2023.

Onze hoofdsponsors

Onze sponsors

Nieuwpoort - Oostende / Oostende - Nieuwpoort

16 kilometer zwemmen in de Noordzee

Marieke Blomme

Coaching – general

+32(0)‭498 59 41 45‬
e-mail

Stephanie Smet

Logistiek – inschrijvingen – general

+32(0)‭475 41 22 07
e-mail

PRIJZEN EN PRAKTISCH

  • Prijs

  • Inbegrepen

  • Extra's

125 euro/persoon per team van 4 (relay)
150 euro/persoon per team van 3 (trio)
200 euro/persoon per team van 2 (duo)
300 euro/persoon individueel

Begeleiding met boot
Officiële tijdsopname
Satelliet tracking
Schipper
Vaarplan
Coach op de boot
Bevoorrading Etixx
Vervoer tussen start en aankomst
Douches bij aankomst

Finisher t-shirt

Goodiebag (AllCover, Sportzot, Varen)

We organiseerden in oktober 2023 een end of season!

Mogelijkheid om deze tocht mee te beleven vanop de boot! Vaar mee van Nieuwpoort naar Oostende of van Oostende naar Nieuwpoort voor slechts 20 euro. Hou er rekening mee dat plaatsen beperkt zijn, reserveer tijdig een plaatsje!

Je kan dit jaar ook een langere afstand zwemmen, neem hiervoor via mail contact op met Stephanie of Marieke voor eind februari! (als je tijdens de zomer van 2023 wil zwemmen, langere afstanden gericht op de zomer van 2024 kunnen uiteraard ook later besproken worden)

CONTACT INFORMATIE

+32(0)498 59 41 45

+32(0)475 41 22 07

ma. - vr. 10:00 - 17:00